Dominantna Španija
0

VIDEO / David Villa postigao dva gola i promašio penal

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U posljednjoj utakmici drugog kola grupe H Svjetskog prvenstva u JAR-u, koja je odigrana u Johannesburgu, Španija je pobjedom nad Hondurasom sa 2:0 pokazala da su evropski prvaci na startu SP-a u utakmici protiv Švicarske, u kojoj su zabilježili poraz, jednostavno imali loš dan.

U utakmici u kojoj su potpuno dominirali, Španci su uspjeli postići dva gola, promašiti penal i još nekoliko odličnih prilika. Na terenu se većim dijelom susreta igrala "viktorija" na gol Hondurasa.

Junak Španaca bio je novi napadač Barcelone David Villa sa sva gola. Villa je imao priliku da postigne hat-trick i stigne Higuaina na prvom mjestu liste strijelaca, ali je loptu sa bijele tačke poslao tik pored lijeve stative golmana Hondurasa.

Španci su na vodstvo čekali 17. minuta. Villa je sve sam uradio, predriblao je dva igrača Hondurasa i lijepo pogodio za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena Španija je imala nekoliko odličnih prilika, a najbolje je promašio povratnik u prvih 11, Fernando Torres.

Za drugi pogodak Špancima su trebale četiri minute u drugom poluvremenu. Strijelac je ponovo bio David Villa, koji s vrha 16-erca pogađa za uvjerljivo vodstvo.

Da postigne hat-trick Villa je imao priliku u 60. minuti. Prekršaj nad Navasom sudija je okarakterisao dovoljnim za najstrožiju kaznu, ali Villa nije bio dovoljno precizan.

Do kraja susreta Španija nije uspjela savladati Honduras uprkos brojnim prilikama. Španci su imali 19 šuteva prema golu protivnika, a izveli su i 12 kornera.

Nakon drugog kola u H-grupi vodi Čile sa šest bodova. Druga je Španija sa tri, koliko ima i treća Švicarska, dok je Honduras posljednji bez bodova.

U posljednjem kolu, 25. juna, igraju: Čile - Španija i Švicarska - Honduras.