Nogomet
0

Španija bez milosti pobijedila Tahiti rezultatom 10:0!

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U jednoj od najiščekivanijih utakmica Kupa konfederacija Španija je u Rio de Janeiru očekivano potopila nogometne amatere s Tahitija s visokih 10:0.

Susret 2. kola grupe B nije se iščekivao zbog eventualne neizvjesnosti, već zbog pitanja s kolikom razlikom može "Furija" savladati uvjerljivo najlošiju reprezentaciju Kupa konfederacija. Rezultat je u konačnici bio porazan, no Tahićani su se sjajno držali do 31. minute utakmice kada je španska "B reprezentacija" postigla svoj drugi pogodak.

Nakon toga je vjerojatno ponestalo snage kod nogometaša Tahitija, koji su u narednih 60 minuta primili još osam golova, te ušli u nogometne knjige kao reprezentacija protiv koje je ostvarena najveća pobjeda u historiji takmičenja. Fernando Torres zabio je četiri komada, te pritom promašio jedanaesterac, David Villa tri, David Silva dva, dok se jednom u strijelce upisao Juan Mata.

Međutim, zanimljivije vjerojatno od same utakmice bila je nevjerojatna podrška brazilskih navijača reprezentaciji Tahitija. Od prve do posljednje sekunde navijalo se i urlalo na svaki dobar potez Tahićana, dok se žestoko zviždalo u trenucima kada je loptu u posjedu imala Španija.

Uoči početka utakmice kompletna se klupa Tahitija uputila prema španskoj , te je iskoristila jedinstvenu situaciju da se rukuje s igračima poput Andresa Inieste, Xavija, Ikera Casillasa itd...

Bilo je i više nego očito da su Tahićani bili jako impresionirani najboljom reprezentacijom svijeta, no uprkos tome su ostavili sve na terenu ne bi li postigli jedan pogodak. Nažalost, "Furija", kako se i najavljivalo, nije imala milosti.

Kup konfederacija, grupa B, 2. kolo:

Španija - Tahiti 10-0 (Torres 5, 33, 57, 78, Silva 31, 89, Villa 39, 49, 64, Mata 66)