Nogomet
3

Selektor Tahitija: Osjećali smo se kao pobjednici!

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Selektor amaterske nogometne reprezentacije Tahitija, Eddy Etaeta, smatra da su njegovi momci upisali "pobjedu" u susretu 2. kola grupe B Kupa konfederacija uprkos porazu od 10:0.

Aktuelni svjetski i europski prvak Španija je bila "krvnik" reprezentacije iz polinezijskog otočja u četvrtak navečer, no Tahićani su nadmoćno slavili kada je podrška s tribina u pitanju. Brazilski navijači na tribinama Maracane bodrili su Tahiti od prve do posljednje minute susreta, dok su istovremeno zviždali pri svakom dodiru lopte Španaca. Iako je susret završio s visokim porazom, Tahiti je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka zaradio gromoglasne ovacije.

"Bilo je to veliko iznenađenje za nas. Nismo očekivali takvu sjajnu podršku navijača Maracane. Ne samo da nismo očekivali, već nikada nismo dobili takve ovacije! To je bilo važnije od samog rezultata. Izgubili smo 10:0, ali osjećali smo se kao pobjednici nakon završetka susreta", rekao je Etaeta, pa zaključio;

"Poznatiji smo u Brazilu nego na Tahitiju i to je frustrirajuće. Mnogi naši zemljaci nisu ni znali da igramo ovdje. Budućnost? Mislim da ćemo kroz koju godinu biti daleko kompetitivniji."