Nogomet
100

Spahić skrivio penal i "pocrvenio" u porazu Bayera, Barca bolja od Cityja na Etihadu

Piše: N. J.
Manchester City - Barcelona (Foto: AFP)
Manchester City - Barcelona (Foto: AFP)
Odigrane su prve dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka. PSG je kao gost slavio 4:0 protiv Bayera, dok je Barcelona ostvarila pobjedu 2:0 protiv Manchester Cityja na Etihadu.

Manchester City - Barcelona 0:2

Na Etihadu je prvo poluvrijeme proteklo bez golova i pravih prilika, a prvih 15 minuta susreta ličilo je na pravu uspavanku.

U nastavku, Barcelona je došla u vodstvo 1:0 iz penala u 54. minuti. Jedanaesterac je skrivio Demichelis, koji je uz to zaradio i crveni kartron, a siguran realizator bio je Leo Messi.

Bh. reprezentativac Edin Džeko u igru je ušao umjesto Negreda u 74. minuti, ali do kraja utakmice nije uspio donijeti neku promjenu. Pobjedu Barcelone ovjerio je Alves, koji je u 90. minuti pogodio za konačnih 2:0.

Bayer Leverkusen - PSG 0:4

PSG je posao protiv Bayera završio već u prvih 45 minuta utakmice. Matuidi je Parižane doveo u vodstvo već u 3. minuti susreta.

Na 2:0 povisio je Zlatan Ibrahimović pogodivši u 39. minuti iz penala koji je skrivio bh. reprezentativac u redovima Bayera Emir Spahić. Kapiten Zmajeva je pritom zaradio i žuti karton.

Tri minute poslije Ibra je poentirao "projektilom" nakon asistencije Matuidija, te se uz 3:0 za PSG otišlo na odmor.

U nastavku je Spahić dodatno olakšao posao PSG-u, zaradivši drugi žuti karton i isključenje u 59. minuti. Igrač PSG-a Cabaye je u 88. minuti pogodio za konačnih 4:0.

Revanši su na rasporedu 12. marta.