Nogomet
1

Manchester City u nemogućoj misiji protiv Barcelone, Bayer turistički putuje u Pariz

Piše: D. B.
Večeras se igraju dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, a sastaju se Manchester City i Barcelona te PSG i Bayer Leverkusen.
Trening Barcelone (Foto: EPA)
Trening Barcelone (Foto: EPA)

Barcelona - Manchester City (2:0)

Nakon što je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka pobijedila Manchester City na Etihadu rezultatom 2:0, Barcelona Građane dočekuje na svom Camp Nou stadionu sa značajnom prednošću i jednom je nogom već u četvrtfinalu.

Trening Manchester Cityja (Foto: EPA)
Trening Manchester Cityja (Foto: EPA)

Međutim, ne treba zaboraviti da je ekipa trenera Manuela Pellegrinija pokazala da može dobro odigrati protiv izuzetno snažnih protivnika na gostujućem terenu. Učinila je to u svojoj posljednjoj utakmici na strani u Ligi prvaka, kada su Građani su pobijedili Bayern u Minhenu rezultatom 2:0, nakon što su Bavarci slavili u Manchesteru rezultatom 3:2. Osim toga, Barca je iznenađujuće poražena u Primeri od Valladolida, pa je i to možda motiv više za goste, mada je i City u nedjelju eliminisan od Wigana iz FA Cupa.

Da li su bh. reprezentativac Edin Džeko i društvo spremni za još jedan veliki preokret, ostaje da se vidi.

PSG - Bayer Leverkusen (4:0)

PSG je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka superiornom igrom u Leverkusenu nanio težak poraz Bayeru, njemačkom predstavniku za kojeg nastupa bh. reprezentativac i kapiten Emir Spahić. Parižani su održali pravu nogometnu lekciju Apotekarima i na kraju pobijedili rezultatom 4:0.

Trening PSG-a (Foto: EPA)
Trening PSG-a (Foto: EPA)

Ako to nije srušilo sve snove Bayerovim igračima, onda je tu podatak da PSG nije poražen na domaćem terenu od 2006. godine u evropskim takmičenjima. Po svemu sudeći, njemačka ekipa u Pariz putuje turistički.

Trening Bayer Leverkusena (Foto: EPA)
Trening Bayer Leverkusena (Foto: EPA)

U ekipi Bayera neće biti našeg Spahića, koji je suspendovan, kao ni povrijeđenih Jensa Hegelera i Robbieja Krusea.

Za PSG bi mogao zaigrati oporavljeni urugvajski napadač Edison Cavani.