Nogomet
801

Spahić navijačima uoči utakmice: Kapiten vam obećava da ćemo dati sve od sebe

Klix.ba
Emir Spahić (Foto: Klix.ba)
Emir Spahić (Foto: Klix.ba)
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, u subotu navečer se na svom Facebook profilu obratio navijačima na bosanskom i njemačkom jeziku.

Uoči prvog nastupa Zmajeva na Svjetskom prvenstvu, kapiten je obećao da će nacionalni tim učiniti sve što može na terenu, a nije izostavio spomenuti ni one bh. građane kojima je najteže ovih dana, koji će bodriti reprezentaciju, iako su mnogi ostali i bez domova u poplavama i klizištima. Spahićevo pismo prenosimo u cijelosti.

"Dragi navijači, patriote i svi prijatelji reprezentacije Bosne i Hercegovine, naša reprezentacija će sutra navečer utakmicom protiv Argentine započeti svoje prvo historijsko Svjetsko prvenstvo.

Moji saigrači i ja lično smo spremni za nastup na najvećoj svjetskoj fudbalskoj smotri i mogu slobodno reći da jedva čekamo početak utakmice.

Svima vama koji ste bili i koji ćete biti uz nas, uživo na stadionu, ili diljem svijeta uz TV ekrane, kapiten ne može obećati sigurne pobjede i plasman u drugu fazu takmičenja, ali može da će svi naši reprezentativci uraditi sve da Bosnu i Hercegovinu predstave u najboljem svijetlu, te da cijeloj planeti pokažemo koliko smo mi Bosanci i Hercegovci sposobni i kvalitetni za najveće rezultate.

Naše misli su posebno uz žrtve poplava u Bosni i Hercegovini, te je sve ono što smo proživjeli sa našim narodom motiv da u sebi nađemo dodatnu snagu, strpljenje, znanje i koncentraciju da napravimo u Brazilu što bolji rezultat i barem na taj način uljepšamo svakodnevnicu onima koji su ostali bez svojih domova, imovine, sigurnosti... Svi kao jedan za našu Bosnu i Hercegovinu! Vaš kapiten. Emir Spahić".