Pogodak u 87. minuti
0

Soldado spasio Špance, Capello uvjerljiv

Totalsport
Pogotkom Javiera Soldada u 87. minuti utakmice u Tbilisiju aktuelni su evropski i svjetski prvaci, nogometaši Španije, pobijedili Gruziju 1-0 u svom prvom kvalifikacijskom dvoboju za SP u Brazilu 2014. godine.

Sraz u okviru grupe I riješila je kombinacija saigrača iz Barcelone, Pedra Rodrigueza i Cesca Fabregasa, koji su u klasičnoj Barceloninoj akciji priredili gol Valencijinu napadaču.

Soldado je inače bio jedini nogometaš u postavi Vicentea del Bosquea uz 10 nogometaša koji su osvojili naslov evropskih prvaka u Kijevu prvog jula. Fabregas je postao najbolji asistent u španskoj reprezentaciji od 2006. godine. Bilo mu je ovo 16. dodavanje za pogodak.

Španiji je ovo bila 19. uzastopna pobjeda u kvalifikacijama za velika takmičenja: deset su ostvarili u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi, a osam kvalificirajući se na završnicu Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Drugu sigurnu pobjedu u F-skupini ostvarili su Rusi koji su pod ravnanjem Fabija Capella na gostovanju u Izraelu slavili 4-0 pobjedu. Aleksandr Keržakov je zabio dva pogotka.

 

Kvalifikacije za SP u Brazilu:

Grupa D Rumunija – Andora 4-0 (Torje 29, Lazar 44, Gaman 90+1, Maxim 90+3)   Grupa F Izrael – Rusija 0-4 (Keržakov 7, 64, Kokorin 18, Fajzulin 77) 

Grupa E Cipar – Island 1-0 (Makridis 57) 

Grupa I Gruzija – Španija 0-1 (Soldado 87)