Holanđanin neće produžiti ugovor
8

Sol Campbell: Razumijem Van Persiejevu odluku

Totalsport
Sol Campbell (Foto: AFP)
Sol Campbell (Foto: AFP)
Bivši stoper Arsenala Sol Campbell, član "nepobjedive ekipe" iz sezone 2003/04, komentirao je odluku kapiten Topnika Robina van Persieja o neprodužavanju ugovora.

"Mogu razumjeti zašto je Van Persie odlučio da ne potpiše novi ugovor", započeo je nekadašnji engleski nogometni reprezentativac za Mirror.

"Kada se vratite u svoj klub u predsezoni, kada pogledate po svlačionici želite vidjeti vrhunske igrače oko sebe i pomisliti 'da ove ćemo sezone nešto napraviti, ovo će biti centar zbivanja'. To je ono što Van Persie traži. A možda je pogledao i pomislio: 'Zar je to to?' Kada je dolazio u klub znao je da će biti okružen Thierryjem Henryjem, Dennisom Bergkampom, Patrickom Vieirom, Jensom Lehmannom, Tonyjem Adamsom, Ashleyjem Coleom. Bili su tu vrhunski igrači i bilo je sjajno".

"Robin je vidio dobra vremena, bio je dio dobrih vremena i želi više. Ukratko, njegovu izjavu shvaćam kao da je izgubio strpljenje i da više ne može čekati na osvajanje trofeja. Ovako izvana igleda da želi zaigrati u klubu u kojem se očekuje osvajanje naslova, a ne samo da bude u konkurenciji za puno toga, uz puno 'možda'".

Kako je Van Persie ugovorno vezan do kraja sljedeće sezone Campbell vjeruje da Arsenal još stigne "spasiti stvar", ali da nužno mora ostaviti dubok dojam na tržištu.

"Možda bi mogao potpisati novi ugovor kada bi Arsenal od nekud izvukao 100 miliona funti i dao ozbiljnu izjavu dovođenjem trojice svjetskih igrača. Ali izgubili su Fabregasa i Nasrija prošlog ljeta i ne vidim kako bi moglo biti drugačije ovog puta. Arsenal je uspostavio uzoran finansijski model, imaju fantastičan novi stadion, otplaćuju klupske dugove brže od očekivanog i sve izvan terena je sjajno. Zarađuju novac i sve je dobro vođeno, ali ne pobjeđuju. A to najviše peče", zaključio je igrač koji je boje Topnika branio između 2001. i 2006., kao i kasnije 2010. godine.