Daily Mail
9

U Arsenalu se nadaju da će Van Persie oponašati Rooneyja

Totalsport
Robin van Persie (Foto: Arhiv/AFP)
Robin van Persie (Foto: Arhiv/AFP)
U Arsenalu nisu odustali od svog kapitena Robina van Persieja (28), piše Daily Mail. Klub s Emiratesa nada se da će holandski nogometni reprezentativac napraviti zaokret u razmišljanju poput Waynea Rooneyja.

Van Persie je ranije ovog mjeseca šokirao upravu kluba saopćenjem kako neće potpisati novi ugovor, navevši kao razlog male klupske ambicije. Sljedeće sedmice nekadašnji Feyenoordov napadač vraća se predsezonskim treninzima i menadžer Arsene Wenger iskoristit će priliku kako bi u četiri oka porazgovarao s njime i nagovorio ga da se predomisli.

U Daily Mailu se pozivaju na izvor blizak Arsenalu koji kaže kako su u klubu i dalje optimistični po pitanju zadržavanja svog kapitena. Neki članovi uprave "topnika" vjeruju kako je kontroverzno saopćenje bilo tek "mamac" igračevog agenta Keesa Vosa kako bi svom klijentu osigurao bolji ugovor, što uvelike podsjeća na manevar napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja 2010. godine.

Tada je Rooney nakon neuspjele runde pregovora oko produženja ugovora objavio saopćenje u kojem je rekao da želi napustiti Old Trafford. Ipak, nekoliko je dana kasnije potpisao novi ugovor, nakon što mu je United ponudio više novca.

Kako stvari trenutno stoje, Arsenal je Van Persieju ponudio trogodišnji ugovor vrijedan 130.000 funti sedmično, plus pet miliona bonusa za lojalnost.

Ostaje za vidjeti može li Arsenal ponuditi svom kapitenu bogatiji ugovor i uvjeriti ga dovođenjem novih pojačanja da klub ima šampionskih ambicija, kako u Premiershipu, tako i Ligi prvaka.