Nogomet
424

Šok na Koševu: Borac pobijedio Sarajevo u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH

Piše: A. D.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Odličan rezultat ostvarili su fudbaleri Borca koji su u prvom četvrtfinalnom susretu Kupa BiH kao gost porazili Sarajevo rezultatom 2:1.

Meč su otvorili Velkoski i Duljević čije je udarce odbranio golman Borca Branislav Ružić. Ružić se istakao i u 14. minuti kada je zaustavio Ševku Okića koji je nije uspio realizovati stopostotnu priliku za gol.

Pritisak Sarajeva nije jenjavao. Bordo tim je bio nadomak pogotka u 16. minuti kada je Ružić odličnom intervencijom spriječio Bačelića da postigne autogol. Dobru priliku za pogodak u 25. minuti propustio je Haris Duljević.

Odlična intervencija Ružića zabilježena je i u 33. minuti nakon udarca Barića. Minut kasnije ponovo je u izglednoj situaciji bio Okić koji se u sapleo u ključnom trenutku.

U 37. minuti hladan tuš domaćim navijačima priredio je Jevtić pogodivši glavom za vodstvo Borca iz prve ozbiljne akcije gostiju.

U 54. minuti Sarajevo dolazi do izjednačenja. Strijelac pogotka bio je Ševko Okić na asistenciju Krstea Velkoskog. Tri minute kasnije nezadovoljan igrom svojih izrabina Meho Kodro napravio je trostruku izmjenu. Na teren je umjesto Stojčeva, Radovca i Barića poslao Berberovića, Alispahića i Benka.

U 69. minuti novi šok navijačima Sarajeva priredio je Aleksandar Subić pogotkom za vodstvo Banjalučana rezultatom 2:1. Asistent je po drugi put večeras bio Joco Stokić. Razigrani Stokić prijetio je i petnaest minuta prije kraja, a njegov udarac sa trideset metara odbranio je Dejan Bandović.

Toni Jović je u 89. minuti uprskao kvalitetan kontra napad gostujućeg tima. Minut kasnije sudija Čuić pokazao je na bijelu tačku, ali je potom poništio svoju odluku nakon konsultacija sa asistentom Darkom Obradovićem.

Veliku priliku u 92. minuti propustio je Ševko Okić koji je promašio prazan gol gostujućeg tima.

Kup BiH, četvrtfinale:

Sarajevo - Borac 1:2