Nogomet
114

Sarajevo ponovo razočaralo navijače, Borac osvojio bod na Koševu

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U 17. kolu Premijer lige BiH Sarajevo je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostilo ekipu Borca. Bio je ovo drugi ovosedmični okršaj dva tima u glavnom gradu BiH s obzirom da su Banjalučani u srijedu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH pobijedili rezultatom 2:1. U današnjoj utakmici je bilo 0:0.

Trener FK Sarajevo Meho Kodro je napravio čak osam izmjena u odnosu na utakmicu Kupa BiH odigranu u srijedu protiv Borca tako da su danas od prve minute na teren istrčali Delač, Tatomirović, Mihojević, Berberović, Kallasi, Puzigaća , Stojčev, Bekić, Okić, Benko i Bilbija.

Za Borac su zaigrali Avdukić, Kostić, Redžić, Filipović, Predragović, Jović, Žeravica, Stokić, Bečelić, Runić i Subić.

Prva prilika vrijedna spomena dogodila se nakon gotovo pola sata igre, Puzigaća je šutirao sa distance, a lopta je došla do Bekića koji je šutirao visoko preko gola Borca.

Banjalučani su ozbiljno zaprijetili u 38. minuti kada je pokušao Jović, no, Delač je dobrom reakcijom spasio svoju mrežu.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

U nastavku utakmice su prvi zaprijetili gosti, ali je Mihojević spriječio Žeravicu pogodi mrežu Sarajeva. Potom su domaći igrači krenuli ofanzivno ka golu gostiju u želji da postignu pogodak. Benko je u 61. minuti pogodio glavom, ali tek nakon što je igra prekinuta zbog prekršaja u napadu. U tim trenucima su navijači FK Sarajevo napravili bakljadu.

Deset minuta kasnije je Puzigaća odlično izveo slobodan udarac, no, mrežu Borca je odbranom sačuvao golman Avdukić. Golman Borca nije imao problema kada su se u narednim minutama u šansama našli Okić i Alispahić.

Sarajevo je od 84. minute igralo bez Puzigaće, koji je zbog prekršaja dobio crveni karton.

Brojčanu prednost je Borac zamalo iskoristio dvije minute kasnije, ali je to spriječio golman Delač dobrom reakcijom.

Utakmica je završena rezultatom 0:0. Ovim rezultatom je Bordo ekipa ponovo razočarala svoje navijače.

Tabela:

  1. Široki Brijeg 37 (-1)
  2. Sarajevo 36
  3. Zrinjski 34 (-1)
  4. Željezničar 33 (-1)
  5. Olimpic 31
  6. Borac 31
  7. Velež 24
  8. Slavija 19 (-1)
  1. Drina 17 (-1)
  2. Vitez 17
  3. Sloboda 16
  4. Čelik 15
  5. Travnik 15 (-1)
  6. Zvijezda 13 (-1)
  7. Radnik 10 (-1)
  8. Mladost Velika Obarska 10