Nogomet
643

Sarajevo pobijedilo Široki Brijeg i napravilo važan korak ka naslovu prvaka BiH

Klix.ba
Sarajevo - Široki Brijeg (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Najzanimljiviji meč 24. kola BHT Premijer lige BiH između Sarajeva i Širokog Brijega igran na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" pripao je domaćem timu minimalnim rezultatom 1:0.

Domaći igrači od početka utakmice bili su bolji protivnik, te tako potpuno zasluženo upisali važne bodove u borbi za titulu prvaka BiH. U slučaju da Zrinjski do kraja utakmice protiv Veleža koja se igra u Mostaru ne uspije preokrenuti rezultat, Sarajevo će nakon 24. kola biti lider na tabeli Premijer lige BiH.

Već u petoj minuti Blaž Slišković bio je primoran izvršiti prvu izmjenu. Povrijeđenog Borisa Pandžu zamijenio je Josip Barišić.

U 11. minuti iz prve prave prilike Sarajevo dolazi u vodstvo. Odličan centaršut Harisa Duljevića sa desne strane iskoristio je Krste Velkoski koji udarcem glavom uz pomoć prečke postiže pogodak za 1:0.

Osam minuta kasnije u povoljnoj situaciji ponovo se našao Velkoski koji ovog puta nije najbolji zahvatio loptu. Prvi ozbiljan napad na utakmici gosti su kreirali u 35. minuti kada je Zakarić loptu ubacio pred gol Sarajeva, a oprezni Matej Delač dobro reagovao.

U 47. minuti Benko šutira glavom nakon kornera, a loptu sa gol linije izbacuje oprezni Stipo Marković. Dobru priliku gosti su propustili u 59. minuti nakon ubačaja Zakarića za Wagnera sa lijeve strane. Petnaest minuta prije kraja Leon Benko odličnim udarcem pogađa prečku gostujućeg gola. Potom je prijetio i rezervista Alispahić čiji je udarac odbranio Antonio Soldo.

U 84. minuti nadomak pogotku ponovo je Leon Benko čiji udarac odlazi tik pored stative gostujuće gola.

Rezultati:

Sarajevo – Široki Brijeg 1:0

Tabela:

  1. Sarajevo 50
  2. Zrinjski 50
  3. Široki Brijeg 49
  4. Željezničar 49
  5. Olimpic 42
  1. Borac 40
  2. Velež 35
  3. Čelik 29
  4. Sloboda 27
  5. Slavija 26
  6. Radnik 23
  7. Drina 22
  8. Travnik 22
  9. NK Vitez 20
  10. Mladost 20
  11. Zvijezda 17