Nogomet
45

Službeno: Mourinho potpisao četverogodišnji ugovor s Chelseajem

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Portugalski nogometni stručnjak potpisao je danas četverogodišnji ugovor s Chelseajem, objavljeno je na oficijelnoj stranici londonskog kluba.

"Chelsea s velikim zadovoljstvom objavljuje da je Jose Mourinho imenovan za menadžera prvog tima", stoji u zvaničnom saopćenju.

Mourinho se tako vratio u klub s kojim je osvojio dvije premierligaške titule, FA Cup i Ligu prvaka u periodu od 2004. do 2007. godine, kada je također vodio klub sa Stamford Bridgea.

Izvršni direktor Chelseja Ron Gourlay je rekao da je oduševljen što može poželjeti dobrodošlicu natrag Mourinhu.

"Njegov kontinuirani uspjeh, želja i ambicija čine ga izvanrednim kandidatom. Cilj nam je zadržati klub na putu prema vrhu i postići još veći uspjeh u budućnosti. Jose je bio naš prvi izbor jer vjerujemo da je on čovjek koji nam to može omogućiti. Bio je i ostao veoma popularan u klubu i svi se raduju što će opet raditi s njim", kazao je Gourlay.

Mourinho je 2007. godine iz Chelseaja otišao u Inter, a 2010. je sjeo na klupu Real Madrida, koji je vodio tri sezone i osvojio isto toliko trofeja: Ligu, Kup kralja i španski Superkup.

Portugalac je sa sobom doveo tri pomoćnika, Ruija Faria, Silvina Loura i Josea Moraisa, a kao novi trener Chelseaja bit će predstavljen na konferenciji za novinare u ponedjeljak 10. juna.