Nogomet
15

The Sun: Mourinho u utorak potpisao za Chelsea

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho potpisao je u utorak navečer četverogodišnji ugovor s Chelseajem, tvrdi The Sun. Čeka se još samo službena objava kluba sa Stamford Bridgea.

Već jesedmicama javna tajna da se portugalski stručnjak, koji na kraju aktuelne sezone napušta Real Madrid, vraća u Chelsea, a ako je tačna informacija The Suna, koji se poziva na pouzdani izvor iz kluba, Mourinho se ove sedmice i službeno vezao uz Plavce. Engleski tabloid tvrdi da će 50-godišnji Portugalac za četiri godine zaraditi 47 miliona eura.

Mourinho je početkom sedmice proveo dva dana u Londonu. Za javnost je tvrdio da je došao pogledati kvalifikacijsku utakmicu za Premierligu između Crystal Palacea i Watforda, te posjetiti prijatelje u glavnom britanskom gradu.

No, pravi je razlog očigledno bio završetak pregovora s Chelseajem i potpis ugovora. S Mourinhom se na Stamford Bridge vraća i njegov vjerni pomoćnik Rui Faria koji ga prati u stopu od 2001. kad su zajedno počeli sarađivati u Uniao Leiriji.

Očekuje se da će Mourinho službeno biti predstavljen sljedeće sedmice nakon što u subotu odradi posljednju utakmicu na klupi Reala protiv Osasune. U julu će povesti Chelsea na pripreme koje će uključivati turneje po Aziji i SAD-u. Podsjetimo, u prvom je mandatu Portugalac vodio Chelsea od 2004. do 2007. godine i osvojio šest trofeja.