Nogomet
17

Slovenija domaćin Svjetskog prvenstva bh. dijaspore u futsalu

FENA
Jedanaesto svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom nogometu (futsalu), u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, bit će održano u Ljubljana od 22. do 24. maja.

Nakon Linza, trostrukog organizatora ovog takmičenja, zatim Antwerpena, Münchena, Birminghama, Luxembourga, Velike Kladuše, Bielle i Vasterasa, čast da budu domaćini 11. SP-a pripala je bh. državljanima u Sloveniji.

Domaćin takmičenja će biti Društvo bosanskohercegovačkog i slovenskog prijateljstva Liljan Ljubljana, a kompletna manifestacija održat će se u sportskoj dvorani Kodeljevo, saopćeno je iz Svjetskog saveza dijaspore BiH.

"Zainteresovanost za domaćina narednog SP-a je izrazilo pet zemalja, Kanada, Danska, Slovenija, BiH i Njemačka. Nakon što smo dobili pismene ponude Kanade, Danske i Slovenije, odlučili smo da obustavimo pregovore s udruženjima iz Njemačke i BiH. Ova odluka je donesena iz razloga što smo željeli dati prioritet državama koje do sada nisu bile domaćini SP-a. Ponude Kanade, Danske i Slovenije zadovoljavaju sve uslove koji su navedeni u konkursu. Ipak, smatramo da je ponuda Slovenije za nijansu bolja", izjavio je sekretar Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine Anes Cerić.