Vahid Halilhodžić
0

"'Slonovi' na SP stižu s razdorom u timu"

Totalsport
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić vodio je najbolje nogometaše Obale Slonovače od 2008. do ove godine, kada mu je uručen otkaz nakon neuspjeha na afričkom Kupu nacija (četvrtfinale, poraz od Alžira). Reprezentaciju će na Svjetskom prvenstvu voditi Sven-Göran Eriksson.

Ipak, da "slonovi" ne bi na Mundijalu, koji se u Južnoafričkoj Republici igra od 11. juna do 11. jula, trebali igrati važnu ulogu tvrdi bh. stručnjak. Uprkos jakim imenima u izabranoj vrsti, kao što su Didier Drogba, Emmanuel Eboue, Salomon Kalou, Kolo i Yaya Toure, Halilhodžić tvrdi da im nedostaje timski duh nužan za velike rezultate.

"Rekao bih da u timu ima sjajnih igrača, ali da to nije sjajna ekipa. Pojedinci ne žele igrati uz bok nekih drugih. Moj je posao bio da to uredim i da osiguram da sve ide kako treba. Smatram da je poraz od Alžira zapravo bio dobar jer je ukazao na pukotine unutar tima", kazuje Halilhodžić koji smatra da Erikssona očekuje težak zadatak.

"Imao sam tri ili četiri mjeseca da smanjim jaz između igrača i to je bilo moguće učiniti. Eriksson će za to imati dvadesetak dana i neće mu to poći za rukom."

Obala Slonovače na SP-u će igrati u grupi G s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom.