Nogomet
14

Sloboda želi potvrditi formu na Koševu, Željo najavio ofanzivu protiv Rudara

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tri preostale utakmice 14. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Svakako, najviše pažnje privlači okršaj Sarajeva i Slobode na stadionu "Asim Ferhatović Hase". Tuzlaci su u vrhu tabele, a posljednji poraz upisali su još u 1. kolu u Zenici protiv Čelika.

Dakako, tim sa Tušnja dobru formu želi potvrditi i na Koševu. Husref Musemić, strateg Tuzlaka, ljubimac je navijača FK Sarajevo. On vjeruje kako njegovi izabranici mogu prezentirati kvalitetean meč na najvećem bh. stadionu.

"Drago mi je što smo u situaciji da sa Sarajevom igramo derbi, to je za nas veliki uspjeh. Sarajevo je sigurno najkvalitetnija ekipa u ligi, ali i mi imamo svoj kvalitet. Neće nas zavarati poraz Bordo ekipe od Mladosti. Mi dolazimo na Koševo da se nadigravamo i pokušamo postići gol. Branit ćemo se samo ako nas Sarajevo baš primora na to. Pozitivan rezultat za nas je da ne izgubimo i da nastavimo niz bez poraza", izjavio je Musemić za Klix.ba.

Sarajevo je u dosadašnjih 13 odigranih kola upisalo pet poraza. Prošle godine su nakon 30 odigranih utakmica imali svega 2 poraza. Svjesni su u bordo svlačionici da stvari ne idu željenim tokom. Ipak, pred okršaj sa Slobodom vjeruju u osvajanje tri boda.

"Znamo ko nam dolazi u goste, lider na tabeli. Analizirali smo protivnika i potrudit ćemo se da dođemo do dobrog rezultata. Svakog protivnika poštujemo, ali se ne bojimo. Nikoga nećemo potcijeniti, ali i ni precijeniti. Bit ćemo dobri domaćini, ali ćemo dati sve od sebe za pobjedu", izjavio je Miodrag Ješić koji je u petak na treningu iz ekipe odstranio Tatomirovića, Puzigaću i Barića. Osim pomenute trojice ne može računati na usluge povrijeđenih igrača pa će na koševski teren istrčati izmjenjeni sastav. Očekuje se dobra posjeta na Koševu i kvalitetean nogomet.

Željezničar gostuje u Prijedoru. Iako su Rudaru prijeko potrebni bod(ovi) Plavi su favoriti u ovom okršaju. Edis Mulalić, strateg tima sa Grbavice najavio je ofanzivu.

Slaviji na megdan dolazi Vitez. Tim iz Istočnog Sarajeva je stanovnik gornjeg dijela tabele. Kako naglašavaju tu žele i ostati. Ipak, izabranici Branka Karačića imaju svoje adute u ovom meču.

Rezultati utakmica odigranih u subotu:Zrinjski – Mladost DK 4:0, Čelik- Velež 1:0, Travnik – Olimpic 2:1, Široki Brijeg – Drina 5:1, Borac – Radnik 0:1.

Nedjelja Sarajevo – Sloboda 13:00 sati (prijenos na Arena Sport BiH) Rudar Prijedor – Željezničar 13:30 sati (prijenos na Moja TV) Slavija – Vitez 13:30 sati