Tuga u taboru Tuzlaka
6

Sloboda ispala iz lige poslije 43 godine

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Arhiv/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Arhiv/Fotoservis
Od majstorice sa tadašnjom titogradskom Budućnosti, davne 1969. godine, tuzlanska Sloboda je sve do 23. maja 2012. godine igrala u društvu najboljih.

Sloboda je danas poražena u Istočnom Sarajevu od Slavije sa 2:0, ali su u prilog crnom scenariju išle utakmice iz Trebinja gdje je Leotar savladao Željezničar i iz Mostara gdje je GOŠK nadigrao Velež.

"Veoma smo tužni i svaki komentar u ovom trenutku bio bi bespotreban. Borili smo se koliko smo mogli, ali očito da su neki drugi imali svoje računice. Moram sačekati jutro, ohladiti glavu ako je ikako moguće i tek onda mogu govoriti o 30. kolu”, kazao je za Klix.ba trener Slobode Abdulah Ibraković.

U svlačionici Slobode, prema riječima kapitena Denisa Mujkića, vlada neizreciva tuga. Slobodini fudbaleri u očaju ne mogu vjerovati da su, uz Kozaru, ispali iz lige.

"Nismo danas odigrali onako kako smo željeli. Međutim, pritisak je bio nevjerovatan, a mi imamo mladu ekipu. Zašto smo ispali? Jesmo najveći krivci, ali jesmo li morali ispasti na ovakav način. Ako jesmo neka smo”, kazao je kapiten Slobode Denis Mujkić.

Dakle, Sloboda će od naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH. Tuzlanski kanton će ostati sa dva premijerligaša, jer je blizu plasmana u društvo najboljih Gradina iz Srebrenika.