Nogomet
28

Slišković: Rezultat 1:1 nije loš, ostavlja nam mogućnost da osvojimo Kup BiH

Klix.ba
Blaž Slišković
Blaž Slišković
Široki Brijeg dominaciju u drugom poluvremenu prvog finalnog susreta Kupa BiH protiv Olimpica nije uspio pretočiti u trijumf.

Sa neriješenim rezultatom 1:1 izabranici Blaža Sliškovića putovat će u Sarajevo na revanš susret koji će se za šest dana igrati na stadionu Koševo.

“Ne tražim alibije što nismo pobijedili, ali rani gol je poremetio kompletnu koncepciju zamišljenu pred start utakmice. Rezultat 1:1 protiv Olimpica, znajući da je pred nama revanš, i nije loš”, konstatovao je Slišković koji vjeruje da Široki Brijeg na sarajevskom revanšu može do rezultata koji im garantuje da će pehar Kupa ljetovati u zapadnoj Hercegovini.

“Zaslužili smo pobijediti, ali fudbal je takav, nekada jednostavno ne ide. Pokazali smo dva potpuno različita lica, jedno loše u prvom poluvremenu i drugo pozitivno u nastavku susreta. Ako u Sarajevu odigramo kao u drugom poluvremenu utakmice igrane na našem stadionu vjerujem da ćemo osvojiti Kup BiH. Rezultat 1:1 i jednom i drugom timu ostavlja mogućnost da osvoji Kup”, dodao je Slišković.