Nogomet
0

Kožulj: Uz bolju realizaciju u revanšu protiv Olimpica imamo se čemu nadati

Piše: D. B.
Zvonimir Kožulj
Zvonimir Kožulj
Široki Brijeg je u prvoj utakmici finala Kupa BiH odigrao 1:1 sa Olimpicom na stadionu Pecara, zbog čega se osvajanje trofeja, ali i plasman u Evropu, za Širokobriježane čine sve daljim. Nogometaš Širokog Brijega Zvonimir Kožulj tvrdi da još uvijek nije sve izgubljeno za njegov tim.
Zvonimir Kožulj
Zvonimir Kožulj
"Rani gol nas je poremetio, sve što smo dogovorili prije utakmice palo je u vodu. Morali smo napadati, što smo i činili, ali je Olimpic znao kako se postaviti, pa nam je bilo teško da ih ugrozimo. Imali smo dovoljan broj šansi, no, nismo ih iskoristili", izjavio je Kožulj za portal Klix.ba komentarišući prvu utakmicu finala Kupa BiH.

Široki Brijeg se u drugom dijelu sezone ne može pohvaliti formom, zbog čega bi mogao ostati bez trofeja, ali i Evrope. Ipak, Širokobriježani ne odustaju.

"Mnogo je uzroka za lošu formu, povrede igrača, velik broj utakmica, no, alibi ne želimo tražiti, nego popraviti utisak osvajanjem kupa. Nemamo vremena za velike analize, jer nas u subotu čeka prvenstvena utakmica. Evropu možemo izboriti i kroz prvenstvo, tako da do kraja moramo odigrati maksimalno", rekao je nogometaš Širokog Brijega.

On vjeruje da uz bolju realizaciju Širokobriježani mogu ostvariti rezultat u revanšu koji će im donijeti i trofej i plasman u Evropu.

"Bit će veoma teško, Olimpic s Pecare ima dobar rezultat i šansu će tražiti iz polukontri i kontri. S druge strane, mi moramo nametnuti našu igru i postići gol. Bez obzira na 1:1 s Pecare, još uvijek je sve otvoreno. Šanse su 60:40 u korist Olimpica, ali smo mi pokazali kvalitet. Ako popravimo realizaciju, imamo se čemu nadati", završio je Kožulj.

Revanš finala Kupa BiH se igra u srijedu na Koševu.