Neymar pod hitno u Evropu
128

Slavni Ronaldo: Ballon d'Or treba osvojiti Messi

Totalsport
Ronaldo (Foto: AFP)
Ronaldo (Foto: AFP)
Legendarni brazilski nogometaš Luis Nazario de Lima, popularniji kao Ronaldo, jasno je dao do znanja ko bi, prema njegovom mišljenju, trebao osvojiti naslov najboljeg igrača 2012. godine (Ballon d'Or).

"Messi i Cristiano Ronaldo su dvojica sjajnih nogometaša, ali Messi ipak više omogućava navijačima da uživaju u nogometu", priznao je Ronaldo na konferenciji za novinare, te se osvrnuo na svog sunarodnjaka Neymara, koji je također kandidat za prestižnu nagradu.

"Toplo mu preporučujem da preseli u Evropu. Tamo je kolijevka nogometa i velika kulturološka prilika za njega. Evropa je ono što mu nedostaje da bi napredovao", smatra bivši napadač Barcelone, Intera, Reala i Milana.

"U Evropi mladi igrači sazrijevaju, pogotovo mi Brazilci koji smo kod kuće uvijek zaigrani. Ne bih mijenjao svojih 14 godina u Evropi ni za šta. Nigdje nisam mogao naučiti one stvari koje sam naučio igrajući na Starom kontinentu", zaključio je Ronaldo.

Podsjetimo i da je Ronaldo jedan od članova uprave direktora za organizaciju Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.