Nogomet
26

Ronaldo: Lionel me više fascinira od Cristiana

Totalsport
Nekoliko rečenica o dvojici ponajboljih svjetskih nogometaša, Argentincu Lionelu Messiju i Portugalcu Cristianu Ronaldu, ponudio je brazilski nogometni velikan Ronaldo.

"Po mom mišljenju je Messi malo iznad Ronalda. Ipak preferiram Messija jer me više fascinira, kreativniji je. Kažem to iako je on Argentinac, a znate da smo mi Brazilci i Argentinci veliki rivali. No, u svakom slučaju su obojica odlični igrači i poštujem jako obojicu", rekao je 35-godišnji Ronaldo.

Svom sunarodnjaku Neymaru savjetuje što brži odlazak u Evropu.

"To mora biti njegov sljedeći korak. On mora igrati i osvajati trofeje u Evropi".

Ronaldo je rekao kako s nestrpljenjem očekuje Svjetsko prvenstvo u njegovoj domivini za dvije godine. Iako Brazilci u zadnje vrijeme nisu impresionirali na globalnim smotrama, smatra kako nacija ima pravo nadati se borbi za naslov prvaka.

"Kada smo osvajali zadnja dva naslova 1994. i 2002. godine, pobjednička ekipa se uvijek stvarala i profilirala u zadnjoj godini. Imamo vremena, imamo i mladu ekipu. Imamo Neymara, Pata, Thiaga Silvu, koji je sjajan odbrambeni igrač, Gansa, Oscara. Kažem, imamo vrlo mladu momčad i možemo se nadati da ćemo osvojiti Mundijal", zaključio je Ronaldo.