Nogomet
3

Slavko Brekalo: Utakmica protiv Olimpica je derbi kola, idemo na pobjedu

Piše: D. B.
Slavko Brekalo
Slavko Brekalo
U 12. kolu BHT Premijer lige Široki Brijeg će biti gost Olimpicu. Obje ekipe su u odličnoj formi, pa se na Otoci može očekivati dobra utakmice. Stoper Širokobriježana Slavko Brekalo je rekao da njegov tim u Sarajevo dolazi po bodove kojim bi sačuvao prednost nad konkurentima.

Široki je trenutno lider u prvenstvu BiH, a jučer je osigurao plasman u četvrtfinale Kupa BiH eliminacijom Željezničara u osmini finala. Ekipa trenera Slavena Muse igra odlično.

"Trenutno se nalazimo na vrhu tabele Premijer lige i izuzetno smo ponosni na dosadašnji tok prvenstva. Nakon prolaska u četvrtfinale Kupa BiH smo također veoma zadovoljni, posebno kad se uzme u obzir da smo eliminisali jako neugodnog protivnika kakav je sigurno Željezničar. Recept za ove dosadašnje rezultate su dobro planirani treninzi i odlična ekipa", izjavio je Brekalo za portal Klix.ba.

U narednom kolu će Širokobriježani biti gosti Olimpicu na Otoci.

"Slijedi nam utakmica protiv Olimpica kojeg izuzetno cijenimo, jer Vukovi nisu slučajno u vrhu tabele. Posljedni rezultati govore da su neugodan protivnik. Mi smo lideri prvenstva i u skladu s tim idemo u Sarajevo odmjerit snage s Olimpicom", rekao je stoper Širokog Brijega.

Brekalo nije krio veliki respekt prema Vukovima, ali i namjere Širokog da osvoji puni plijen.

"Olimpic je ekipa koju čini spoj iskustva i mladosti, što je jako bitno za tim koji se želi boriti za vrh tabele. Izdvajati nekog bi bilo neprimjereno, jer su svi nogometaši Vukova kvalitetni i sposobni stvoriti probleme svakom protivniku, pa i nama. Naravno, tu se i mi pitamo, tako da puni samopouzdanja dolazimo u Sarajevo sa željom da ostanemo neporaženi. Naravno, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. CIlj nam je da sačuvamo prednost nad konkurentima. Utakmica protiv Olimpica će biti derbi kola, nijanse će odlučivati o krajnjem rezultatu", kazao je Brekalo.

Ciljevi Širokobriježana su jasni.

"Ambicije kluba su zadržati lidersku poziciju do kraja prvenstva i što dalje 'dogurati' u Kupu BiH", jasan je bio nogometaš Širokog Brijega.

Svojom formom i statusom u klubu je zadovoljan.

"Izborio sam se u jakoj konkurenciji za standardno mjesto u ekipi i pokušavam svojom igrom iz utakmice u utakmicu opravdati povjerenje stručnog štaba", završio je Brekalo.