Nogomet
5

Brekalo: Protiv Željezničara smo izgubili dva boda, ali ni bodom nismo nezadovoljni

Piše: D. B.
Slavko Brekalo
Slavko Brekalo
Široki Brijeg je u sinoćnjoj utakmici na Grbavici remizirao sa Željezničarom rezultatom 1:1. Stoper Širokobriježana, Slavko Brekalo, u razgovoru za portal Klix.ba je rekao da je njegov tim, s obzirom na propuštene izgledne prilke, izgubio dva boda, ali i da bodom nisu nezadovoljni.

Prema riječima Brekala, Široki Brijeg je na Grbavicu došao po pobjedu.

"Mi smo došli na Grbavicu da se nadigravamo i pokušamo pobijediti. Nakon uvodnog pritiska domaćina, uhvatili smo konce igre i odmah postigli gol preko Wagnera. Nažalost, nesmotrenost nakon kornera nas je koštala pogotka, pa je Željezničar izjednačio. Početkom drugog poluvremena smo zaigrali agresivno i do posljednje minute smo bili bolji na terenu i stvarali prilike za gol. Opet kažem, nažalost, bili smo neprecizni. Na kraju, dva boda smo izgubili, ali bodom nismo nezadovoljni", izjavio je Brekalo.

Sinoćnja utakmica je bila posljednja za Mirka Marića, kojeg je Dinamo povukao iz Širokog Brijega i posudio Lokomotivi.

"Marićev odlazak je veliki gubitak i hendikep za našu ekipu, ali imamo vjere u naše napadače, koji će dobiti više prilika za igru. Mirku želimo uspješnu karijeru u novom klubu i mnogo sreće u budućnosti", rekao je stoper Širokog Brijega.

U narednom kolu na Pecaru dolazi Vitez.

"Respektujemo Vitez i spremat ćemo se kao i za svaku drugu utakmicu. Imperativ je pobjeda i mi smo favoriti u svakoj utakmici koju igramo na Pecari. Vitez je doživio promjene u ekipi, ali su i dalje kompaktni. Dobro ćemo se spremiti za predstojeći susret", završio je Brekalo.