Nogomet
0

Slavija želi nastaviti sjajan niz, Mladost traži prvu pobjedu protiv Rudara

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale dvije utakmice 8. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Slavija, koja ne zna za poraz još od 27. jula, dočekuje Radnik iz Bijeljine.

Tim iz Istočnog Sarajeva stanovnik je vrha tebale, a u koliko osvoje tri boda protiv izabranika Srđana Bajića stići će na diobu drugog mjesta sa Sarajevom.

U Slaviji naglašavju kako respektuju Radnik. Ipak, vjeruju da mogu nastaviti seriju dobrih igara i doći do pobjede. Svakako, za novu "tricu" izabranici Dragana Radovića trebaju dati maksimum.

Radnik je u prošlom kolu poražen od Zrinjskog na domaćem terenu. Okršaj sa Slavijom vide kao idealnu priliku da poprave dojam. Sve u svemu očekuje se zanimljiv dvoboj.

Mladost iz Velike Obarske dočekuje Rudar iz Prijedora. Za domaće je pobjeda imperativ. U dosadašnjih sedam kola imaju pet remija i dva poraza. Bod osvojen na Koševu u prošlom kolu donio je potrebno samopouzdanje i optimizam pred sudar sa fenjerašem.

Prijedorčani, koji su posljednji na tabeli, podvlače kako će pokušati ostati neporaženi u Bijeljini.

Raspored i satnica:

Slavija – Radnik 16:00 sati Mladost – Rudar P. 16.00 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Velež – Sarajevo 0:0 Čelik – Travnik 1:1 Leotar – Vitez 0:0 Olimpic – Zvijezda 2:3 Borac – Zrinjski 2:0 Široki Brijeg – Željezničar 3:2