Nogomet
0

Slaven Musa za Klix: Biti jesenji prvak je kozmetička stvar

Piše: A. D.
Lider na premijerligaškoj tabeli, tim Širokog Brijega sutra na svojoj Pecari dočekuje oslabljenu Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

Optimizam je podgrijao trijumf nad Drinom i sve bolja forma, a sve osim trijumfa Širokobriježana bilo bi veliko iznenađenje. Slaven Musa je uvijek optimističan, a ovog puta će mu nedostajati nekoliko važnih igrača.

“Imamo određenih problema sa povredama, međutim mi imamo širok kadar i na svakoj poziciji po dva kvalitetna igrača, tako da u timu nemamo nezamjenjivih. Ako bismo pričali ko je standaran igrač, onda bi tu etiketu mogao dobiti samo Wagner”, smatra Musa.

“I Slavija je oslabljena, znamo da im nedostaje četiri, pet standardnih igrača i mi ćemo to nastojati iskoristiti. Favoriti smo, bolji smo bez sumnje, ali sve to je potrebno potvrditi na terenu”, dodaje trener Širokog Brijega.

U slučaju trijumfa nad Slavijom, te pozitivnog rezultata u posljednjem jesenjem kolu protiv Zrinjskog, Široki Brijeg bio bi jesenji prvak Premijer lige BiH.

“Biti jesenji prvak nije neka posebna satisfakcija. Nama je cilj na kraju sezone biti na poziciji na kojoj smo sad, a sve ostalo je kozmetika. Ne kažem da ne bih volio biti lider na pauzi, svakako da bih volio, ali to je manje važno od krajnjeg rezultata. Ipak, na duge staze ne razmišljamo, trenutno smo koncentrisani samo na Slaviju”, iskren je Musa.

Musi će na sutrašnjoj utakmici nedostajati niz važnih igrača.

“Zbog žutih kartona nam nedostaju Ćorić, Ćorluka i Brekalo. Ćorića će zamijeniti Karačić, Brekala - Laštro, a Ćorluku - Ivan Peko. Malih problema ima i Zvonimir Kožulj, pa ćemo vidjeti da li će nastupiti sutra. Njega dostojno mogu zamijeniti Ivanković, Plazonić, Landeka ili Pehar”, dodao je na kraju trener Širokog Brijega.