Nogomet
3

Slaven Musa za Klix.ba: Sarajevo i Zrinjski su nam jedini pravi konkurenti

Piše: A. D.
Slaven Musa
Slaven Musa
Zavjesa na još jednu jesen Premijer lige spuštena će biti danas, ali je od jučer jasno da će jesenji naslov prezimiti na Pecari. Velike zasluge za uspjeh Širokobriježana pripadaju treneru Slavenu Musi koji je napravio kvalitetan tim sačinjen od par iskusnih igrača, te velikog broja mladića čije vrijeme dolazi.

“Zadovoljni smo, ali jesenji naslov osim lične satisfakcije, samopouzdanja i dobre atmosfere ne donosi ništa drugo. Naš cilj je na ovoj poiziciji biti nakon posljednjeg kola, a ja istinski vjerujem da mi to možemo”, izjavio je Musa za Klix.ba.

Široki Brijeg sa postojećim kadrom sigurno neće zakoračiti u proljetni dio sezone. Novih lica na Pecari će sasvim sigurno biti.

“ Već smo dogovorili dolazak još jednog Brazilca koji igra u veznom redu, a akcenat će nam biti na napadaču koji nam je neophodan. Najsretniji sam zbog naših mladih igrača koji su pokazali kvalitet i zavidan napredak”, dodaje Musa.

Plan priprema za drugi dio sezone već je okvirno poznat.

“Jedan dio priprema ćemo obaviti u Antaliji, a ostatak u Širokom Brijegu u našem kampu ‘Musa – Karačić’. Raspored u proljetnom dijelu nam ide na ruku obzirom da nam klubovi iz vrha s izuzetkom Sarajeva dolaze na Pecaru”, najavio je Musa.

Širokom Brijegu za vratom pušu Srajevo, Željezničar, Zrinjski i Olimpic.

“Sarajevo i Zrinjski su jedini pravi konkurenti u borbi za titulu prvaka. Tu je i Željezničar, ali mislim da oni nisu u poziciji u kakvoj su Zrinjski i Sarajevo”, kazao je Musa.