Nogomet
0

Musa za Klix.ba: Volio bih da pobijedimo, a da Jevrić ostane trener

Piše: A. M.
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladost iz Velike Obarske mora pobijediti Široki Brijeg da bi svoju fotelju sačuvao Dušan Jevrić, trener premijerligaša iz Obarske.

Zadatak nije nimalo lagan jer je protivnik trenutni lider na premijer ligaškoj tabeli. Slaven Musa se nada pobjedi Širokog Brijega, ali i ostanku trenera Mladosti na klupi.

"Čovjek je dobar trener i ja mu želim svu sreću. Ja bih najsretniji bio da mi pobijedimo, a da on i dalje ostane trener Mladosti. Malo su mi i takve najave nelogične i prestroge. Neće mu biti lako pripremiti tim za ovaj meč. Mi imamo svoje probleme, ali i svoje ambicije. Jasno je da je želja pobijediti Mladost", kazao je Musa za Klix.ba.

U malim problemima našao se Musa i pred ovaj meč. Strijelci iz prošlog kola danas nemaju pravo nastupa.

"Ne možemo računati na Matu Pehara i Zvonimira Kožulja. Oni su se iz Bihaća vratili u Široki Brijeg gdje treniraju sa mojim saradnikom. U konkurenciji su Landeka i Ljubić koji će igrati u slučaju da ne mogne nastupiti roviti Dino Ćorić koji ima problem sa aduktorom. Nastupa u Bihaću smo poštedjeli Borisa Pandžu i Wagnera", dodaje Musa.

Uslovi za igru u Bijeljini ipak su za nijansu bolji u posljednje vrijeme.

"Znamo za probleme sa terenom u Bijeljini, ali imam informacije da je teren u nešto boljem stanju. Od onog u Bihaću teško da može biti gori. Uostalom i protivniku će biti jednak kao i nama", zaključio je Musa.