Promjena sredine
22

Sky Sports: Torino zainteresovan za dovođenje Muhameda Bešića

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Torina pokazala je interesovanje za dovođenje bh. reprezentativca Muhameda Bešića koji bi tokom januarskog prijelaznog roka trebao napustiti Everton.

Ovu vijest prenio je britanski Sky Sports pozivajući se na svoja saznanja, a od ranije je poznato da ova medijska kuća ima najbolje informacije vezane za transfere igrača u Premiershipu.

Bešić je u ovoj sezoni upisao osam nastupa od kojih su dva bila u prvenstvu i od dolaska trenera Sama Allardyca ne nalazi se u planovima za nastavak sezone.

Ukoliko se transfer u Torino ostvari, novi Bešićev trener će biti bivši menadžer Watforda Walter Mazzarri koji je nedavno zamijenio Sinišu Mihajlovića.

Njemački mediji su ranije pisali da bi se Bešić mogao vratiti u Bundesligu gdje je HSV pokazao interesovanje za njega, a u prilog tome ide činjenica da dobro poznaje njemački jezik, što bi mu svakako olakšalo prilagođavanje u novoj sredini.

Bešić je u Everton stigao tokom ljetnog prijelaznog roka 2014. godine, nakon što je odigrao sjajno Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a za tri i po godine provedene na Goodison Parku upisao je 37 nastupa.