Nogomet
76

Sky Sports: Real Madrid odustao od Pogbe jer je United finansijski jači

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Manchester United ostao je sam u utrci za Paula Pogbu nakon što je Real Madrid odustao od dovođenja 23-godišnje francuske zvijezde, tvrdi Sky Sports.

Izvori uglednog britanskog medija navode da je Real odustao pošto je United u ovom slučaju finansijski superiorniji, a početna cijena pregovora sa Juventusom je 100 miliona eura.

Ukoliko se zaista desi ovaj tranfer i ukoliko se Pogba vrati u United, klub koji je napustio 2012. godine prešavši u Juventus, to će biti najskuplji fudbalski transfer svih vremena.

Pretpostavlja se da je United, uz sve moguće bonuse, spreman platiti 123 miliona eura u što se ne uključuje ugovor koji će potpisati Pogba, a prema kojem bi on trebao zaraditi oko 76 miliona eura za pet godina, odnosno skoro 300 hiljada eura sedmično.

Sky Sports navodi da će se Real Madrid okrenuti veznjaku Valencije i Portugala Andreu Gomesu (22) koji se cijeni na oko 50 miliona eura.

Ko će kompletirati Mourinhov "poker": Mino Raiola slaže novi Manchester United

United je već dugo na vezi sa menadžerom Pogbe Minom Raiolom čija su dva igrača već nastanila Old Trafford ovog ljeta. Naime, Zlatan Ibrahimović i Henrkih Mkhitaryan su igrači čiji je menadžer Raiola, a obojica su već predstavljena kao pojačanja novog trenera Uniteda Josea Mourinha.