Nogomet
47

Skromni Džeko hvalio golmana Pantilimona: Zasluženo smo pobijedili

Klix.ba
Alvaro Negredo i Edin Džeko (Foto: AFP)
Alvaro Negredo i Edin Džeko (Foto: AFP)
Napadač Manchester Cityja Edin Džeko pohvalio je svoj klupskog kolegu Costela Pantilimona, inače drugog golmana Građana, koji je sinoć pružio odličnu partiju u pobjedi tima sa Etihada u osmini finala kupa Capital One nad Newcastleom.

Zahvaljujući Džeki koji je u produžecima upisao asistenciju za Alvara Negreda, a nakon toga i postigao gol za konačnih 2:0, tim Manuela Pellegrinija našao se u četvrtfinalu ovog takmičenja. Ipak, skromni Džeko nije htio govoriti o svom učinku, već o svom klupskom kolegi Pantilimonu.

Bh. reprezentativac je bio uvjeren da o četvrtfinalisti neće odlučivati penali.

"Imali smo dobru predsezonu, radili smo naporno i to smo pokazali u produžecima. Zasluženo smo pobijedili", kazao je Dijamant za Sky Sports 1.

Newcastle je imao nekoliko prilika za gol, ali je Pantilimon spriječio popularne Svrake da zatresu mrežu Cityja. Na ovaj način, 26-godišnji Rumun stvorio je dodatni pritisak na prvog golmana Harta.

"Da, Pantilimon je bio odličan. Naporo radi na treninzima i ovo mu je druga utakmica u kupu Capital One da nije primio gol. Definitivno napreduje", pohvalio je Džeko golmana.

Na upit koliko daleko City može otići u ovom takmičenju, Džeko je kazao da imaju još tri utakmice do finala, gdje se žele naći.

"To nam je cilj", dodao je bh. reprezentativac. U četvrtfinalu, Građani će putovati u Leicester.