{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjećanje na Srebrenicu u Engleskoj: Asmir Begović ambasador turnira "8-3-7-2"

27.4.2015. u 08:10
628
15
Sjećanje na Srebrenicu u Engleskoj: Asmir Begović ambasador turnira "8-3-7-2"
628
Sjećanje na Srebrenicu u Engleskoj: Asmir Begović ambasador turnira "8-3-7-2"
Mladi Englezi uče o Srebrenici
Golman Stoke Cityja i reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović pozvao je djecu u Engleskoj da ujedinjeni pobijede u borbi protiv mržnje i netolerancije povodom dvadesete godišnjice zločina u Srebrenici.
Škola u Staffordshireu uskoro će organizovati turnir pod imenom „8-3-7-2“ koji će simbolično označiti broj ubijenih nedužnih civila u Srebrenici. Cilj turnira je ujediniti 8.372 mlada čovjeka iz 380 škola koje će se takmičiti do petog juna ove godine.

Osim toga dječaci koji nastupe na turniru u slobodno vrijeme će učiti lekciju o genocidu. Ambasador turnira je Asmir Begović koji je tu ulogu sa zadovoljstvom prihvatio, s obzirom da je 1992. godine i sam kao dječak prognan iz svog doma u Trebinju.

Svaka utakmica na turniru započet će minutom šutnje za žrtve Srebrenice. Igrači dvije prvoplasirane ekipe će imati priliku upoznati igrače iz Premiershipa.

“U Srebrenici je počinjen najveći ratni zločin od Drugog svjetskog rata do danas. Mladi ljudi na poseban način žele suosjećati sa preživjelima i prisjetiti se onih koji su stradali prije dvije decenije. Ovo će nam pomoći za izgradnju boljeg društva u budućnosti. Mržnju i netrpeljivost trebamo iskorijeniti jednom za sva vremena“, izjavio je Begović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: