{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Asmir Begović uz porodice žrtava genocida u Srebrenici

6.7.2015. u 07:47
558
93
Asmir Begović uz porodice žrtava genocida u Srebrenici
558
Asmir Begović uz porodice žrtava genocida u Srebrenici
Asmir Begović
Sedmica sjećanja na žrtve Srebrenice jučer je i zvanično započela u Velikoj Britaniji.
Niz je načina da se doprinese manifestaciji Remembering Srebrenica, a jedan od onih koji je organizatoru svakodnevno pri ruci i koji je velika podrška je golman reprezentacije BiH Asmir Begović.

Iako okupiran pripremama sa Stokeom i učestalim ponudama, pod medijskim pritiskom usljed napisa o prelasku u Chelsea ili Manchester United, Asmir je našao vremena da bude i ambasador turnira u malom fudbalu za dječake, upravo u čast žrtava Srebrenice.

Golman Stoke Cityja i reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović pozvao je djecu u Engleskoj da ujedinjeni pobijede u borbi protiv mržnje i netolerancije povodom dvadesete godišnjice zločina u Srebrenici. Cilj turnira je ujediniti 8.372 mlada čovjeka iz 380 škola koje će se takmičiti do petog juna ove godine. Osim toga, dječaci koji nastupe na turniru u slobodno vrijeme će učiti lekciju o genocidu. Ambasador turnira je Asmir Begović koji je tu ulogu sa zadovoljstvom prihvatio, s obzirom na to da je 1992. godine i sam kao dječak prognan iz svog doma u Trebinju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: