Nogomet
51

Sjajni Ibrahimović odveo Švedsku do nove pobjede, Španija uspješna u Minsku

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Širom Evrope i večeras su igrane utakmice kvalifikacija za Euro, a iznenađujućih rezultata ovog puta nije bilo. Izdvajaju se pobjede Švedske, Švicarske, Španije, Slovačke i Austrije.

Peti trijumf kvalifikacija ostvarila je selekcija Španije u grupi C protiv reprezentacije Bjelorusije. Minimalan trijumf Crvenoj furiji donio je David Silva u finišu prvog poluvremena.

Slovačka je također opravdala ulogu favorita i to protiv Makedonije na domaćem terenu rezultatom 2:1. Strijelci su bili Salata i Hamšik, dok je jedini pogodak za goste bio djelo Arjana Ademija. Ukrajina je bez problema na domaćem terenu rezultatom 3:0 porazila Luksemburg.

U najboljoj poziciji u ovoj grupi su Slovačka i Španija, dok je Ukrajina najbliža nastupu u baražu.

Crna Gora nije uspjela parirati Švedskoj koju je ponovo do pobjede odveo nadahnuti Zlatan Ibrahimović. Napadač PSG-a postigao je dva pogotka, dok je treći bio djelo Berga. Poraz Crne Gore ublažio je Damjanović udarcem sa bijele tačke.

U istoj grupi Austrija je danas minimalnim rezultatom porazila Rusiju na gostujućem terenu, dok su Lihtenštajn i Moldavija podijelili bodove.

Odličan meč u Ljubljani su odigrali Slovenija i Engleska. Trijumfovao je Gordi Albion rezultatom 3:2. Pogađali su dva puta Wilshere i Rooney, dok su za domaće strijelci bili Novakovič i Pečnik.

Na drugom mjestu ove grupe nakon večerašnjeg trijumfa nalazi se Švicarska koja je kao gost porazila Litvaniju rezultatom 2:1.