Fanovi ostali u čudu
1

Situacija u žrijebu koja je mnoge začudila: Zašto PSV nije mogao izvući Reala

D. P.
Neobična situacija u žrijebu, ali vrlo jednostavna (Foto: Screenshot)
Neobična situacija u žrijebu, ali vrlo jednostavna (Foto: Screenshot)
Parovi osmine finala Lige prvaka izvučeni su danas, a UEFA je provela ceremoniju uz standardne restrikcije koje su donijele zbunjujuću situaciju u jednom trenutku.

Navijači su ostali zbunjeni dok su gledali žrijeb osmine finala Lige prvaka jer je Real Madridu bilo zabranjeno igrati protiv PSV-a unatoč tome što ne dolazi iz iste države te klubovi nisu igrali u istoj grupi.

UEFA-ine standardne restrikcije bile su postavljene i za današnji žrijeb i one kažu da se ne mogu sastati klubovi iz iste države te klubovi koji su već igrali u grupi ove sezone.

No, jedna scena začudila je fanove tokom žrijeba parova. Kada se izvlačio PSV Eindhoven, Real Madrid je bio označen kao "crveni klub", odnosno kao klub koji ne može igrati protiv PSV-a.

"Zašto Real nema pravo izvlačenja protiv PSV-a", "Ne razumijem - kada su izvlačili PSV, stavili su na TV grafici da Real ne može igrati protiv njega", "Zašto se Kopenhagen i PSV ne mogu suočiti s Real Madridom", navode zbunjeni fanovi koji su uočili zanimljivost u žrijebu.

Iako izgleda kao greška UEFA-e, to nije slučaj i objašnjenje je prilično prosto. "Krivac" za to je Bayern koji je još uvijek ostao u žrijebu kao neizvučen klub.

U slučaju da je Real Madrid izvučen protiv PSV-a, onda bi Bayern ostao s dva moguća protivnika (Leipzig ili Copenhagen) s kojima nikako ne može igrati. S Leipzigom dolazi iz iste države, a s Copenhagenom je Bayern već igrao u istoj grupi tako da žrijeb ne bi bio važeći da su izvučeni zajedno Real i PSV.