Četvrtfinale Kupa BiH, prve utakmice
0

Široki remizirao s Krajišnikom, Velež bolji od Branitelja

Piše: D. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U srijedu su u terminu od 13:30 sati odigrane prve dvije četvrtfinalne utakmice Kupa BiH. Široki Brijeg je kao gost remizirao s Krajišnikom, dok je Velež u Vrapčićima bio bolji od Branitelja.

Velež - Branitelj 2:0

Utakmica između Veleža i Branitelja se igrala pred malobrojnom publikom, iako su vremenski uslovi bili idealni za ejdnu dobru fudbalsku predstavu. "Rođeni" su ulogu favorita u ovom susretu opravdali vodećim golom Rovčanina u 12. minuti iz jedanaesterca. Imali su igrači Veleža još nekoliko sjajnih prilika, prvenstveno preko Rovčanina i Brkovića, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 u korist Veleža. Domaći igrači su u prvih 45. minuta izveli čak 12 kornera.

U nastavku utakmice su "Rođeni" došli i do drugog gola. Hasanović je pogodio u 50. minuti. Mostarci su očigledno bili zadovoljni stečenom prednošću, koju su do kraja susreta sačuvali i slavili pobjedu rezultatom 2:0. Dva gola bi trebala biti dovoljna zaliha za revanš.

Krajišnik - Široki Brijeg 1:1

Igrači Krajišnika su oprezno započeli utakmicu protiv Širokog Brijega, no nakon početnog odmjeravanja snaga, domaći su se oslobodili i krenuli naprijed. U vodstvo su došli u 38. minuti golom Pehilja i tako iznenadili trenutne lidere bh. Premijer lige. Prilike za Široki su u prvom dijelu susreta propustili Ješe, koji je iz slobodnjaka pogodio okvir gola, te Ivanković, čiji je šut sa 25 metara završio iznad gola Krajišnika. Domaći su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist rezultatom 1:0.

Krajišnik je s dobrom igrom nastavio i u drugom poluvremenu. Odbrana domaćih je uspješno zaustavljala napade Širokog Brijega. Širokobriježani su u nastavku utakmice bili dosta opasniji. Domaći su se sve više fokusirali na kontranapade. U 86. minuti je Široki Brijeg ipak došao do izjednačenja. Strijelac je bio Mišić. Gosti mogu biti zadovoljni ovim rezultatom. Druga utakmica se igra na stadionu "Pecara", gdje je Široki u velikoj prednosti.