Premijer liga BiH
0

Uvjerljiva pobjeda Zrinjskog, Široki teško sa GOŠK-om

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
U okviru 5. kola Premijer lige BiH u 20 sati počeli su dvoboji u Mostaru gdje je Zrinjski savladao Zvijezdu rezultatom 4:1, dok je Široki Brijeg pobijedio GOŠK sa 2:0.

Zrinjski - Zvijezda 4:1

Nakon dobre partije i osvojenog boda na Grbavici "Plemići" su naglašavali kako će od početka utakmice jurišati ka golu Zvijezde. To se i desilo! Već u 4. minuti pogodio je Bekić i doveo Zrinjski u vodstvo 1:0. I nakon vodstva izabranici Slavena Muse kontrolisali su igru. Stvorili su nekoliko prilika koje nisu iskoristili.

Ipak, gosti poravnavaju u 30. minuti kada Amir Hamzić postiže lijep pogodak. Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Domaći su snažno krenuli u nastavku. Žuržinov je u 49. minuti prebacio gol. Samo pet minuta kasnije bilo je 2:1. Na asistenciju Dure ponovo pogađa Bekić.

No, "Plemići“ su nastavili atake prema golu gostiju iz Gradačca, pa su već u 57. minuti imali vodstvo od 3:1. Ovoga puta Bekić je lijepo proigrao Marjanovića koji je poentirao.

Isti igrač pogodio je u 82.minuti za konačnih 4:1.

Široki Brijeg - GOŠK 2:0

Tim sa Pecare odmah je ofanzivno krenuo prema golu gostiju iz Gabele. U prvom dijelu nogometaši Širokog Brijeg stvorili su nekoliko prilika, ali su mreže mirovale. Završeno je nepopularnih 0-0, a ovim rezultatom svakako su zadovoljniji bili gosti.

I u nastavku ista slika na terenu, domaći su napadali, a nogometaši GOŠK-a su se opredijelili za čuvanje rezultata.

U 65. minuti Ivanković je "probo“ zid gostiju za 1:0. Jedanaest minuta kasnije bilo je 2:0. Strijelac drugog gola bio je Varea. Do kraja se rezultat nije mijenjao.