Kup BiH
0

Široki Brijeg u polufinalu, Krajišnik ispao neporažen

Piše: Dalibor Bošnjak.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Uzvratni susret četvrtfinala Kupa BiH između Širokog Brijega i Krajišnika odigran je na stadionu Pecara. Završen je rezultatom 0:0, ali su Širokobriježani prošli u polufinale zbog postignutog gola u gostima. Prvi susret je završen rezultatom 1:1.

Široki Brijeg - Krajišnik (1:1) 0:0

Širokobriježani su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH na gostovanju kod Krajišnika odigrali 1:1. Utakmica na Pecari je bila odlična prilika za pobjedu i plasman u polufinale ovog takmičenja.

Domaći su prvu priliku za gol propustili u 6. minuti preko Ješea, a tri minute kasnije precizan nije bio Mišić. Zakarić je propustio odlične prilike u 19. i 27. minuti, dok je na drugoj strani zaprijetio Račić. To se dogodilo u 20. minuti. Najbolju priliku za domaće je u 34. minuti imao Serdarušić, koji je pogodio stativu. Dvije minute kasnije su gosti odigrali odličnu kontru, ali Pehilj nije pogodio mrežu Širokobriježana.

Domaći su zaprijetili početkom drugog poluvremena, Kvesić je šutirao sa 16 metara, ali nije pogodio. Nakon toga je uzvratila ekipa Krajišnika. Isić se našao u dobroj poziciji, ali je bio nespretan. Široki je sve žešće napadao ka golu gostiju. Zakarić je bio u nekoliko izglednih prilika, ali nije uspijevao poentirati. U 67. minuti je neprecizan bio Ješe.

Domaći su nastavili dominirati, a u 80. minuti je Varea pogodio stativu gola gostiju. No, to je bilo sve. Utakmica je završena rezultatom 0:0. Široki je u polufinalu Kupa BiH zbog gola postignutog u gostima.