Nogomet
7

Široki ide na pobjedu bez primljenog gola, u Olimpicu poručuju da se bore za historijski uspjeh

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prva utakmica finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Olimpica igrat će se večeras na Pecari. Izabranici Blaža Sliškovića težit će da dođu do trećeg trofeja u najmasovnijem takmičenju, dok će tim sa Otoke dati sve od sebe da se domogne prvog pehara u klupskoj historiji.

Ambicije su u prvom meču različite. Domaći idu na pobjedu bez primljenog gola, a gosti iz glavnog grada BiH imaju za cilj da postignu pogodak.

“Široki Brijeg uvijek nastoji igrati za gol više, pa će tako biti i u finalu Kupa BiH protiv Olimpica. Nastojat ćemo meč pobijediti sa što većom razlikom, kako bismo sebi osigurali miran revanš u Sarajevu. Cilj je jasan, želimo u Široki Brijeg donijeti trofej Kupa BiH. Znamo sve Olimpicove vrline i mane, a naše greške iz prvenstvene utakmice nastojat ćemo svesti na minimum” najavio je Blaž Slišković, strateg Širokobriježana.

Golman tima sa Pecare Antonio Soldo očekuje pobjedu svog tima i to bez primljenog gola.

"Imamo priliku da osvojimo trofej i izborimo izlazak u Evropu. Bit će to teška, tvrda utakmica, jer je Olimpic kvalitetan tim. Ipak, očekujem pobjedu bez primljenog gola, kako bismo s prednošću otputovali u Sarajevo. Bilo bi bolje da igramo prvu utakmicu u gostima, ali šta je tu je", izjavio je Soldo.

I u svlačionici Olimpica stanuje optimizam. Alem Merajić, defanzivac Vukova, naglašava kako će igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi u dvomeču ostvarili cilj.

“Prva utakmica se igra na Pecari, što je možda mala prednost za nas. Sigurno je da će to biti teška i tvrda utakmica sa dosta taktiziranja. Dat ćemo sve od sebe da odigramo dobro i napravimo pozitivan rezultat za uzvratni meč koji se igra za sedam dana. Neće biti lako, Široki je odlična ekipa, a najopasniji je Wagner. Ipak, mislim da imamo motiv više, borimo se za historijski uspjeh”, kazao je Merajić.

Inače, najviše trofeja Kupa BiH imaju Sarajevo i Željezničar. Dva najpopularnija bh. tima su pehar u najmasovnijem takmičenju osvajali po pet puta

Utakmica na Pecari počinje u 19:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Svi osvajači Kupa BiH:

  1. godine Čelik
  2. godine Čelik
  3. godine Sarajevo
  4. godine Sarajevo
  5. godine Bosna Visoko
  1. godine Željezničar
  2. godine Željezničar
  3. godine Sarajevo
  4. godine Željezničar
  5. godine Modriča
  6. godine Sarajevo
  7. godine Orašje
  8. godine Široki Brijeg
  9. godine Zrinjski
  10. godine Slavija
  11. godine Borac
  1. godine Željezničar
  2. godine Željezničar
  3. godine Široki Brijeg
  4. godine Sarajevo