Evropska liga
0

Široki Brijeg traži prolaz dalje u Ljubljani

Piše: E.Isanović
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Nogometaši Širokog Brijega večeras će na stadionu Stožice odigrati uzvratnu utakmicu prvog pretkola Evropske lige protiv Olimpije. Da podsjetimo, prije sedam dana na Pecari bilo je 0-0.

Strateg bh. tima Mario Ćutuk je optimista.

"Vjerujem kako ćemo odigrati mnogo bolje nego u prvom okršaju. Shvatili smo gdje je Olimpija ranjiva i nastojat ćemo iskoristiti te slabosti. Sve je otvoreno, ali se nadam da ćemo postići pogodak koji će u konačnici biti presudan", kazao je Ćutuk.

Ekspedicija Širokog Brije otputovala je u utorak do Zagreba gdje su prespavali kao gosti NK Dinamo. Jučer su stigli do glavnog slovenskog grada.

S druge strane, u Olimpiji bez pretjerane euforije dočekuju goste iz naše zemlje.

Izuzetno poštuju Široki Brijeg, a već nekoliko dana pozivaju publiku da u što većem broju dođe na stadion i pruži im podršku.

Što se tiče igračkog kadra u tim se vraća Jović koji je prvi meč preskočio zbog suspenzije. Ne bi trebalo biti nekih velikih iznenađenja u sastavu domaćih.

"Treba istaći da su doveli toliko željenog napadača Dragana Čadikovskog iz Rudar Velenja, ali on nema pravo nastupa protiv Širokog. Očekujem opreznu utakmicu, ne vjerujem da će Olimpija krenuti svim raspoloživim snagama naprijed. Najveća opasnost za gol gostiju bit će brzonogi Škerjanac. U svakom slučaju Olimpija je favorit, a dosta će im značiti i podrška publike, ukoliko tribine budu popunjene“, rekao je za Sarajevo-x.com Saša Ćuk, nogometni skaut koji dugo godina živi u glavnom gradu Slovenije i dobro poznaje situaciju u timu sa Stožica.

Ćuk je iskoristio priliku da Željezničaru poželi puno sreće u dvoboju protiv Sheriffa koji se igra za sedam dana.

Utakmica u Ljubljani počinje u 20.00 sati uz direktan prenos na TV1 i Mreži.