Olimpija prijeti
0

Ćuk: Široki Brijeg ovog puta neće imati lagan zadatak

Piše: Edin Isanović
Nastavljamo prikupljati korisne informacije za naše klubove koji nastupaju na evropskoj sceni. Kao što je poznato Široki Brijeg u prvom pretkolu Evropske lige ima identičnog protivnika kao i prošle godine - ljubljansku Olimpiju. U ljeto 2010. slavili su ukupnim rezultatom 5-0.

Da tim sa Pecare ovoga puta neće imati lagan zadatak upozorava Saša Ćuk, nogometni skaut koji dugo godina živi u Sloveniji. Odlično poznaje situaciju u tamošnjem nogometu.

Na pitanje o utakmici, odmah je izgovorio: "Olimpija je mnogo kvalitetnija nego prošle godine. Iako ovdje tvrde da su izvukli najtežeg protivnika, uz dužno poštovanje prema bh. predstavniku, ja se ne bih složio s tom konstatacijom. Recimo, mogli su dobiti Fulham. S druge strane, čujem da su u Širokom skakali od veselja. Prije svega napomenuo bih da je u Olimpiju uloženo mnogo novca".

Napominje da je na zimskoj pauzi stiglo nekoliko kvalitetnih nogometaša.

"Od igrača nema golmana Botonjica. Zatim, Zeljkovića, Šokote i Stojanovića. No, tu je cijela plejada odličnih igrača koji su došli na polusezoni. Prije svih Dare Vršič koji je stigao iz Timisoare, slovenski reprezentativac. Potom Dalibor Radujko, stigao iz Kopra, Sasa Ranič, pa Sreten Sretenović, koji je stigao iz Kubana. Istakao bih još dolazak Ivelja, Šeliga i trojice mladih igrača i omladinskih reprezentativaca Slovenije Finka, Valenčiča i Delamea", upozorio je Ćuk u razgovoru za naš portal.

Bh. skaut podvlači da će se utakmica igrati na novom stadionu Stožice, gdje je Olimpija igrala prijateljsku utakmicu protiv Željezničara.

"Tim iz Ljubljane je pod velikim pritiskom jer javnost očekuje više od ekipe koja igra na stadionu u koji je uloženo 90 miliona eura. Bez obzira na sve, ja mislim da je Olimpija favorit. Njihova jedina mana je što im nedostaje klasični golgeter, a u ostalim linijama su dosta kvalitetni. Posebno se to odnosi na vezni red. Pravo nastupa nema Boban Jović, zbog crvenog kartona na Pecari prošle godine, kao ni Ivelja zbog administrativnih prepreka. Prvi strijelci ekipe su mladi napadač Adnan Bešič i vezni Davor Škerjanc. Postigli su po osam golova u prvenstvu", zaključio je naš sagovornik.