Želja za osvetom
0

Ačimović o Širokom: Dobili smo najtežeg protivnika

Sarajevo-x.com
Milenko Ačimovič
Milenko Ačimovič
Odlukom žrijeba u Nyonu koji se dogodio u ponedjeljak, Široki Brijeg je dobio istog protivnika u 1. pretkolu Evropske lige kao i prošle sezone, a to je Olimpija iz Ljubljane. Slovenci žele osvetu, jer su ih Širokobriježani u dvije utakmice savladali ukupnim rezultatom 5:0.

Povodom predstojećih susreta Širokog Brijega i Olimpije, svoje analize su uradili mnogi sportski portali iz Slovenije, među kojima je i Siol.net.

Ovaj portal piše da je prije godinu dana zavladala euforija kada je nakon nekoliko sušnih godina Olimpija ponovo zaigrala u evropskim takmičenjima. Tada su, na njihovu nesreću, naišli na Široki Brijeg, koji im je nanio bolan poraz na domaćem terenu od 0:2, a na Pecari je nakon toga bilo 3:0 u korist našeg predstavnika.

Blijeda predstava na domaćem terenu u Dmožalama je imala i "treće poluvrijeme" jer se govorilo i o namiještanju rezultata, što nikad nije dokazano. Nakon toga je Olimpija "nastradala" na Pecari i otputovala kući sa tri lopte u mreži. Razočaravajuća činjenica je i to što u dva susreta nije postigla ni jedan gol. To je ujedno bio kraj evropskih nadanja ekipe iz Ljubljane.

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika. No, ove utakmice moramo shvatiti kao priliku za osvetu zbog visokog poraza protiv Širokog Brijega. Drago mi je što se revanš igra u Ljubljani pred našim navijačima", izjavio je Milenko Ačimovič, sportski direktor Olimpije.

U Olimpiju je stiglo nekoliko novih igrača, tako da je ostalo veoma malo vremena za uigravanje.

"Cilj nam je prolaz u sljedeću fazu takmičenja. Prva utakmica u gostima nije nikakva prednost. Sudije su na svim terenima iste. Široki Brijeg se prošle godine pokazao kao opasan protivnik. U meč ćemo ući maksimalno pripremljeni", rekao je Dušan Kosič, trener Olimpije.

U utakmici protiv našeg predstavnika, koja se igra 30. juna, u ekipi Olimpije neće biti dva važna igrača, a to su povrijeđeni golman Aleksander Šeliga i srpski vezni igrač Đorđe Ivelja.