Odgođena utakmica
15

Široki Brijeg ne želi igrati novi meč sutra, Pravilnik NS BiH ide u korist Željezničara

H. H.
Utakmica 20. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Željezničara koja se trebala igrati danas od 13 sati u Čitluku je odgođena zbog obilnih padavina i nevremena, a prema propozicijama Nogometnog saveza BiH susret bi trebao biti odigran sutra u istom terminu.
Ipak, kako saznaje Klix.ba stvari nisu tako jednostavne, s obzirom da se nominalni domaćin susreta Široki Brijeg ne slaže s tim i želi susret prolongirati za neki drugi termin.

Razlog njihovog neslaganja je činjenica da sredinom sedmice igraju utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Veleža, dok iz tabora Željezničara zagovaraju da se utakmice igra sutra, s obzirom da se u tom slučaju ne bi morali vraćati u Sarajevo.

"U kontaktu smo sa službenim licima na stadionu Bare i donesena je odluka da suret između Širokog Brijega i Željezničara bude odgođen. Teren je natopljen vodom i prema propozicijama takmičenja, meč se pomjera za 24 sata. Ako ni sutra ne bude bilo moguće da se susret odigra, Komitet za takmičenje će donijeti odluku o novom terminu", kazao je izvršni direktor Sektora za takmičenje i suđenje NS/FS BiH Elmir Pilav.

Jedini slobodan termin za novi duel starih rivala je 6. mart i to zbog obaveza Širokog Brijega u Kupu Bosne i Hercegovine.

Naime, Široki Brijeg će u četvrtfinalu Kupa naše zemlje odmjeriti snage sa Veležom, a termini za ove utakmice su 28. februar i 14. mart dok se prvi dio sezone mora završiti do 9./10. marta.

Na kraju, ostaje da vidimo kakav će dogovor biti postignut, a u ovom slučaju Pravilnik NS BiH je na strani Željezničara. Službena lica će izvršiti inspekciju terena ujutro u 9 sati i ukoliko se ustanovi da su uslovi ispunjeni, ona će biti odigrana.