Odluka službenih lica
118

Zvanično odgođena utakmica Široki Brijeg - Željezničar

E. K.
Stadion Bare pred utakmicu Široki Brijeg - Željezničar (Foto: FK Željezničar)
Stadion Bare pred utakmicu Široki Brijeg - Željezničar (Foto: FK Željezničar)
Utakmica 20. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Željezničara zvanično je odgođena, potvrđeno je za portal Klix.ba.
Uoči susreta je padala velika kiša koja je natopila travnjak stadiona Bare u Čitluku i otežala uslove za igranje nogometa.

Vremenski uslovi u Čitluku su katastrofalni, kiša je neprestano padala, a veliki problem je i grmljavina te jak vjetar pa su ranije bile velike šanse da se ovaj susret odgodi.

Takva predviđanja su se i obistinila nakon dolaska službenih lica na stadion pa je odlučeno da se susret odgodi.

Novi termin susreta starih rivala bit će poznat naknadno.

Širokobriježani su, inače, u prethodnom kolu pobijedili Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase rezultatom 3:1 dok je Željezničar na svom terenu remizirao sa Zrinjskim, bilo je 0:0.

U prvoj utakmici ovih klubova odigranoj na Grbavici 2. oktobra prošle godine, Željezničar je pobijedio rezultatom 2:1 i to zahvaljujući golu Sulejmana Krpića u 93. minuti susreta dok su prethodno pogađali Semir Štilić i Cyrille Kpan.

Trebao je ovo biti praznik nogometa u Čitluku, no zbog užasnih vremenskih uslova susret je odgođen pa će se morati pronaći novi termin odigravanja duela Širokog Brijega i Željezničara.