NS BiH udovoljio zahtjevu
0

Široki Brijeg promijenio stadion uoči meča sa Željezničarom, evo gdje će dočekati Plave

E. K.
Stadion Bare u Čitluku (Foto: NK Široki Brijeg)
Stadion Bare u Čitluku (Foto: NK Široki Brijeg)
Nogometaši Širokog Brijega će u 20. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine dočekati sastav Željezničara, a uoči ovog susreta hercegovački sastav je zatražio promjenu stadiona na kojem će ugostiti Plave sa Grbavice.

NS Bosne i Hercegovine je udovoljio zahtjevu hercegovačkog premijerligaša pa će tako ekipu Željezničara dočekati u Čitluku.

Širokobriježani ne mogu svoje domaće utakmice igrati na Pecari gdje je trenutno u toku renoviranje terena pa su od 5. novembra svoje utakmice igrali van svog doma.

Prvu utakmicu van Pecare su odigrali u Čitluku protiv Posušja kada je bilo 1:1 dok su s Veležom i Zrinjskim odmjerili snage u Posušju.

Tako će se za ovaj susret vratiti u Čitluk gdje se nadaju da će nastaviti dobre igre ovog proljeća budući da su nakon plasmana među osam najboljih u Kupu BiH pobijedili i Sarajevo na Koševu rezultatom 3:1.

Utakmica Široki Brijeg - Željezničar se igra u nedjelju sa početkom u 13:00 sati uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Dodajmo da su Širokobriježani posljednju utakmicu na stadionu Pecara odigrali 8. oktobra protiv Igmana kada su pobijedili 2:0.