Nogomet
285

Sin nogometne legende Mustafe Hukića iz Rija: Život je čudo, ovo je neopisivo!

Piše: D. Brkić
Mustafa Hukić, legendarni igrač Slobode i Osijeka, bio je prvi saradnik selektora Fuada Muzorovića u vrijeme kada se stvarala reprezentacije Bosne i Hercegovine. Zajedno sa Muzurovićem predvodio je reprezentaciju BiH u prvom duelu s reprezentacijom Brazila 1996. godine.

Legendarni Huka predvodio je reprezentaciju BiH i u duelu sa Argentinom 1998. godine u kojoj smo ubjedljivo poraženi sa 0:5. Nažalost, Mustafa Hukić je stradao u saobraćajnoj nesreći u augustu 1999. godine.

Petnaest godina kasnije njegova reprezentacija je na Mundijalu, a njegov sin Jasmin u Riju gdje s nestrpljenjem čeka početak historijskog duela sa Argentincima.

"Život je zaista čudi i ne postoje riječi kojim se može opisati sve ovo što doživljavam. Moj tata je dva puta igrao protiv Brazila. Prvi put 1979. godine baš na Maracani kao reprezentativac Jugoslavije pred 100.000 gledalaca, drugi put kao trener reprezentacije BiH u Manausu. Svim srcem želim da Zmajevi večeras pobjede, jer znam koliko se moj tata radovao svakom uspjehu reprezentacije BiH“, kaže za Klix.ba Jasmin Hukić.