Nogomet
4

Simeone: Moji igrači imaju strast, jedinstvo i predanost

Totalsport
Diego Simeone (Foto: EPA)
Diego Simeone (Foto: EPA)
Trener Atletico Madrida Diego Simeone poručio je dan uoči finala Lige prvaka protiv gradskog suparnika Reala da je spreman čekati Diega Costu i Ardu Turana do posljednjeg trenutka.

Dvojica vrlo važnih nogometaša Atletica povrijedila su se u prvenstvenom dvoboju protiv Barcelone prošli vikend i njihov je nastup u finalu na lisabonskom Luzu i dalje pod upitnikom. Costa ima problema sa zadnjom ložom, a Turan s povredom kuka.

"Analizirat ćemo kakva je situacija s njihovim povredama. Obojica su bolje trenirala u četvrtak, ali moramo vidjeti kako će se osjećati prije utakmice", rekao je Simeone na konferenciji za novinare.

Argentinski stručnjak ipak nema namjeru očajavati ako bude morao igrati bez sjajnog napadača i veznjaka.

"Costa i Arda su važni igrači, ali oni su samo imena. Igrat će oni ili druga dvojica koja su također kvalitetna".

Odao je potom Simeone priznanje svojim igračima koji su klubu donijeli prvi naslov španskog prvaka nakon 1996. godine.

"Ovi igrači su nas sve impresionirali u posljednje dvije sezone. Na mogu im dovoljno zahvaliti, uspjeli su prezentirati ono što ja i moji pomoćnici želimo - strast, jedinstvo i predanost. To ih stavlja na nivo iznad običnih sportista", rekao je Simeone i zaključio:

"Ne osjećam pritisak kao što ljudi misle, ali osjećam težinu odgovornosti na svojim ramenima. Mi smo kompaktna, dobro složena ekipe, dobri smo u procjenjivanju pojedinačnih situacija u utakmicama i zato smo u finalu. Možete dominirati u prostoru, u kontranapadima, možete analizirati igru kako želite, ali niko nije vlasnik konačne istine. Zato je nogomet tako sjajan sport. Ne znamo kako će Real igrati, radili smo na različitim opcijama i pokušat ćemo ih blokirati i pronaći način da kontrolišemo utakmicu".