Uoči finala Evropske lige
0

Simeone: Athletic je hrabra ekipa i naš veliki izazov

Totalsport
Diego Simeone (Foto: Arhiv/AFP)
Diego Simeone (Foto: Arhiv/AFP)
Trener madridskog Atletica Diego Simeone uoči finalnog okršaja u Evropskoj ligi kojeg njegovi nogometaši igraju protiv rivala iz Primere Athletica poručuje da izuzetno cijeni stil igre baskijske ekipe.

U srijedu će u glavnom gradu Rumunije Bukureštu u španskom finalu Evropske lige snage odmjeriti pobjednik ovog natjecanja iz 2010. godine Atletico i Athletic iz Bilbaa koji se nakon 35 godina posta domogao evropskog finala. Za UEFA.com očekivanja od ovog dvoboja iznio je trener Madriđana Diego Simeone.

"Oni su momčad koja igra visokim intenzitetom, direktan i brz nogomet. Hrabro se postavljaju i ne boje se igrati svoju igru čak i na gostovanjima. Tako igraju cijele sezone, a poznavajući njihovog trenera znam da će tako ulaziti u svaku utakmicu bila ona prijateljska ili finale poput ovog u srijedu", izjavio je argentinski stručnjak kojeg na klupi Baska očekuje taktičko nadmudrivanje sa sunarodnjakom i prijateljem Marcelom Bielsom.

"Morat ćemo biti kompaktni i brzi, te bolje fokusirani nego na zadnjim susretima u Primeri. Radi se o dvije momčadi koje se izuzetno dobro poznaju iz nacionalnog prvenstva, a ova je utakmica također od velikog značaja za cjelokupan španski nogomet", dodao je Simeone.