Ne boje se Portugalaca
0

Silva: Iniesta je bolji od Cristiana Ronalda i Lionela Messija

Klix.ba
Ofanzivni vezni igrač reprezentacije Španije David Silva je izjavio kako u ovom trenutku nema igrača koji se može porediti sa njegovim kolegom Andresom Iniestom, koji je, kako tvrdi, bolji od Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

La Roja se večeras sastaje sa Portugalom u utakmici polufinala Evropskog prvenstva, gdje će se Silva i Iniesta susresti sa Ronaldom. Silva kaže kako je vezni igrač Barcelone najvažniji igrač u timu Vicentea del Bosquea.

"Mediji uglavnom govore o Messiju i Ronaldu i o tome ko je bolji od njih dvojice. Za mene, broj jedan u svijetu je Iniesta, zbog toga što na terenu radi mnogo teže stvari. Andres je mađioničar sa loptom i odlična osoba, najvažniji igrač reprezentacije", kazao je vezni igrač Manchester Cityja i saigrač našeg Edina Džeke.

Silva kaže kako uoči večerašnje utakmice on i njegovi saigrači nisu samo koncentrisani na to kako zaustaviti Cristiana Ronalda, koji je do sada pružio odlične partije na Euru.

"Spremni smo za tu utakmicu. Znamo da će biti teško, ali smo optimistični. Mislim da su i Portugalci uplašeni, jer igraju protiv prvaka Evrope. Iako su nas pobijedili u prijateljskoj utakmici, to ne mora ništa značiti. Igrati još jedno finale Eura će biti ispunjenje snova za mnoge od nas", kazao je Silva.

Iako su selektora Španije mnogo puta do sada kritikovali zbog taktike bez pravog napadača, Silva kaže kako to nije nikakv probelm te da u timu igraju najbolji koje Španija ima.