FK Željezničar
266

Šiljak: Istočna tribina će biti završena do 1. aprila, protiv Slobode očekujemo istinski spektakl

Piše: N. Kustura
Mirsad Šiljak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirsad Šiljak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Istočna tribina Stadiona Grbavica poprimila je svoj konačan izgled postavljanjem stolica, a prema riječima direktora FK Željezničar Mirsada Šiljka i ostali završni radovi bit će gotovi do 1. aprila.

"Rekli smo da će tako biti i mora biti tako. Farbanje stolica i ulaza bit će završeno ovih dana, a počeli su radovi na elektroinstalacijama i u toaletima. Moraju se još postaviti kapije na ulazima i kompletirati sve ograde. Ima još skoro deset dana do utakmice sa Slobodom i to je sasvim dovoljno vremena da se sve finalizira", rekao je Šiljak za portal Klix.ba.

Svečano otvorenje tribine za navijače na rasporedu je 1. aprila od 19 sati na susretu prvog kola Lige za prvaka s tuzlanskom Slobodom.

"Ovaj istinski spektakl zasigurno će ostati upisan u svim historijskim tekstovima. Planiramo u prodaju pustiti svih 4.650 mjesta na istočnoj tribini, naravno, umanjeno za broj vlasnika desetogodišnjih ulaznica. Očekujemo da i ostale tribine budu ispunjene do posljednjeg mjesta", istakao je Šiljak.

Pitanje koje Željine navijače zanima je i termin početka izgradnje južne tribine na kojoj su smješteni najvatreniji navijači Plavih.

"Trenutno se obavlja ispitivanje zemljišta planiranog za izgradnju južne tribine. Također, bageri su još tu jer se sanira ćošak na jugoistočnom dijelu stadiona. Ujedno će on biti dio buduće južne tribine. Za izgradnju nove tribine potrebno je prvo idejno rješenje pa onda projekt te sva dokumentacija. Za to treba dosta vremena. Potrebno je i osigurati finansijska sredstva. U ovom trenutku ne mogu ni potvrditi niti demantovati da ćemo početi izgradnju u 2017. godini", rekao nam je Šiljak za kraj.

Stavljanje krova na istočnu tribinu, kako saznajemo, planirano je tek nakon završetka izgradnje južne tribine, kada će stadion dobiti i konačan izgled.

Facebook